شرکت سهامی خاص چیست ، صفر تا صد ثبت شرکت سهامی خاص ، راهنمای کامل مراحل و مدارک ثبت شرکت سهامی خاص، هزینه ثبت شرکت سهامی خاص چقدر است و چه ویژه گی هایی دارد تماما در اینجا پاسخ داده خواهد شد. در صورت داشتن سوال هم می توانید با ما تماس بگیرید.
همچنین مراحل ثبت شرکت سهامی خاص را کامل شرح داده ایم. ثبت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص با اختلاف خیلی زیاد از محبوب ترین ثبت انواع شرکت ها بین ایرانیبان هستند که در ادامه بیشتر راجب آنها توضیح داده شده است پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ تمام پرسشهای خود را بیابید.
شرکت سهامی خاص چیست؟
این نوع شرکت ها زیر مجموعه شرکت های سهامی هستند که از حداقل سه شریک هنگام تاسیس بر خوردار هستند و حداقل سرمایه ای که می بایست هنگام تشکیل این نوع شرکت وجود داشته باشد، 100 هزار تومان است. سهام شرکت سهامی خاص در بورس قابل خرید و فروش و معامله نیست ولی سهامدارانش می توانند سهامشان را با موافقت سهام داران به دیگری واگذار کنند.
در زمان ثبت شرکت سهامی خاص تمام سرمایه به وسیله اعضا شرکت تامین می شود و می توان بخشی از آن که میتواند حداقل 35% تا 100% سرمایه را در بانک سپرده گذاری کرد. در نام این شرکت باید به طور شفاف کلمه سهامی خاص آورده شود . مسئولیت اعضا هیئت مدیره و سهامداران در مورد بدهی های شرکت محدود به مبلغی است که در شرکت هنگام تاسیس و ثبت سرمایه گذاری کرده اند .
شرکت های سهامی به 2 دسته تقسیم می شوند که عبارتند از :
- شرکت سهامی خاص
- شرکت سهامی عام
در شرکت سهامی خاص، موسسین تنها کسانی هستند که می توانند در شرکت سرمایه گذاری کنند. ثبت شرکت سهامی خاص نسبت به سهامی عام راحت تر و سریع تر انجام می شود.
سهامی خاص از مورد علاقه ترین انواع شرکت ها بین ایرانیان است و فرآیند ثبت آن نسبت به سهامی عام آسان تر بوده. شرکت های سهامی عام مقداری سهام را به مردم واگذار می کنند و این باعث می شود که مراحل ثبت شرکت طولانی تر و مشکل تر شود.
انتخاب نام شرکت سهامی خاص
انتخاب نام شرکت از مهم ترین کار های قبل از ثبت شرکت است که باید به آن توجه نمود. قوانین ثبت شرکت ها ، در مورد انتخاب نام برای این شرکت ها نیز دارای قوانینی است باید به آنها رعایت شود:
- نام شرکت سهامی خاص بایستی حداقل سه سیلابی باشد.
- هر سیلاب از نام شرکت به طور مستقل دارای معنا باشد و این موضوع در لغت نامه دهخدا وجود داشته باشد.
- نام شرکت بایستی ریشه فارسی (نه لاتین) داشته باشد و همچنین عدد نباشد.
- مشابه نام انتخابی شرکتی ثبت نشده باشد.
- مطابق با شئونات اسلامی باشد.
- همچنین به یاد داشته باشید که پیش از اقدام به ثبت در سامانه، بایستی 5 اسم سه سیلابی آماده کرده باشید و آنها را به ترتیب اولویت وارد سیستم کنید تا با انجام بررسی های لازم یکی از آنها مورد تایید واقع شوند.
انتخاب نام برای شرکت دارای نکات فراوانی می باشد که ممکن است افراد از آنها بی اطلاع و یا در آن زمینه تخصص کافی را نداشته باشد. جهت دریافت راهنمایی و مشاوره در زمینه انتخاب نام برای شرکت سهامی خاص خود می توانید با کارشناسان ثبتیک در ارتباط باشید.
مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص
مدارک ثبت شرکت سهامی خاص تقریبا همانند مابقی ثبت شرکت ها است در ادامه صورت کامل در رابطه با مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص می پردازیم.
- شناسنامه و کارت ملی کلیه افراد که منظور از کلیه افراد اعضای هیئت مدیره، موسسین، سهامداران و بازرسین می باشد.
- تا سال 98 کلیه ی اعضا و بازرسین باید گواهی عدم سوء پیشینه ارائه می داند اما از سال 99 دیگر نیاز به ارائه گواهی عدم سوپیشنه نیست و استعلام سوپیشینه به صورت آنلاین می باشد فقط اعضا باید دارای سنا باشند تا این استعلام انجام گردد.
- در سال 1401 داشتن کد ثنا برای تمامی اعضا الزامی است جهت استعلام از اعضا.
- مفاد قرارداد که شامل آدرس شرکت و سکونت و کد پستی ، سرمایه شرکت ،لیست اعضا و سهامداران ،درصد سهام و سهم الشرکه و سمت ها ،موضوع فعالیت است باید تکمیل شود در ضمن ارائه ی حداقل 5 مورد اسم 3 سیلاب خاص نیز ضروریست.
- ارائه ی فیش واریزی 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس و ارائه آن فیش به اداره ثبت شرکتها
- اقرارنامه مدیران شرکت مبنی بر عدم ممنوعیت آنها جهت فعالیت تجاری
- اقرارنامه بازرسان شرکت مبنی بر اعم داشتن رابطه نسبی یا سببی با مدیران شرکت
نکته 1: بعد از دریافت آگهی تاسیس در روزنامه رسمی به همراه مهر شرکت فرد یا افرادی که حق امضاء دارند میتوانید به بانک مراجعه کنید و مبلغ فوق از حساب خارج کنید.
نکته 2: در صورت وجود شخص حقوقی در بین مدیران و سهامداران شرکت، اگر چنانچه شخص حقوقی داخلی باشد باید کپی آخرین روزنامه رسمی و نامه معرفی نماینده شخص حقوقی جزو مدارک لازم برای ثبت باشد.
در مورد اشخاص حقوقی خارجی سهامدار در شرکت، باید گواهی ثبت آن شرکت در خارج از کشور و ترجمه آن و ارائه اصل و نسخه ترجمه شده وکالت نامه وکیل شرکت خارجی لازم است.