مراحل ثبت تغییرات شرکت چیست؟ ثبت صورتجلسه تغییرات چگونه است و برای هر تغییر در شرکت کدام صورتجلسه را باید تنظیم شود و ثبت تغییرات شرکت چقدر زمان می برد و … در ادامه به تمامی این سوالات پاسخ داده می شود.
ثبت تغییرات شرکت

تمام شرکت ها پس از ثبت شرکت می تواند تغییراتی را در مواردی از اساسنامه، تغییرات آدرس مدیران و یا هر آنچه که مربوط به شرکت است ایجاد کند. ثبت تغییرات شرکت نیز همانند ثبت شرکت الزامی است. منظور از تغییرات شرکت ها، تمامی تغییرات و تصمیمات شرکت است که طی مجمع عمومی عادی یا مجمع عمومی فوق العاده یا در جلسات هیأت مدیره بنا به ضرورت هایی صورت می گیرد و تصمیات شرکت بایستی طی یک صورتجلسه تغییرات به اداره ثبت شرکت ها اعلام شود.
مراحل ثبت تغییرات شرکت
جهت ثبت تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری باید ابتدا فرم مربوطه را در سامانه اینترنتی http://irsherkat.ssaa.ir تکمیل نمایید.
1- ابتدا اطلاعات شرکت همچون شماره ثبت، شناسه ملی شرکت و نوع شرکت را وارد کنید.
2- در این مرحله باید اطلاعاتی همچون تکمیل نوع صورتجلسه خود، که به یکی از شیوه های مجمع عمومی عادی، مجمع عمومی سالیانه، مجمع عمومی فوق العاده و … است، تکمیل مشخصات شخصی متقاضی، تعیین وکیل، تاریخ برگزاری جلسه پس از تکمیل آن باید بر روی فیلد پذیرش موقت را انتخاب کرده سپس به شما شماره پیگیری 19 رقمی داده می شود.
3- در مرحله سوم باید نوع تصمیم جلسه را تعیین نموده و سپس گزینه افزودن تصمیم جلسه را انتخاب نمایید.
4- در مرحله چهارم اگر شما قصد تغییر نام دارید باید حداکثر 5 نام را به ترتیب الویت در فیلد درخواستی مشخص کنید.
5- در مرحله پنجم باید ذکر اسامی اعضای حاضر در جلسه به همراه سمت آن ها، وارد نمودن شماره ملی متقاضی و اگر غیر ایرانی باشد وارد نمودن شماره گذرنامه، وارد کردن و اطلاعات شخصی، اگر شخص حقوقی باشد وارد کردن اطلاعات شماره ثبت، نام شخص شناسه ملی انجام شود.
6- در مرحله ی ششم باید سمت اشخاص حاضر در جلسه، تعیین شود.
7- در مرحله ی هفتم باید ارتباط اشخاص جلسه ( وکیل سهامدار بودن و یا نماینده سهامدار بودن) را تعیین نمایید.
8- در مرحله ی هشتم متقاضی با توجه به نوع صورتجلسه و تصمیمات گرفته شده باید مدارک را در این قسمت بارگزاری نمایند.
9- در مرحله ی نهم باید متن صورتجلسه را آماده نموده و گزینه ی پذیرش نهایی را انتخاب کنید.
10- در این مرحله که آخرین مرحله است باید متقاضی نسخه اصلی صورتجلسه و ضمائم آن را حداکثر به مدت سه روز کاری به آدرس تعیین شده اداره ثبت شرکت ها در باجه های منتخب پستی درون پاکت ثبت تغییرات ارسال نمایند.
مدارک ثبت تغییرات
- کپی برابر اصل مدارک شناسایی تمام شرکای شرکت به همراه شماره تماس به اسم فرد باشد
- اسامی تمام شرکا با میزان سهامشان
- کپی روزنامه آخرین تغییرات شرکت و هیأت مدیره
- کپی اساسنامه شرکت
- حضور تمامی شرکا و مدیر در صورت انحلال شرکت
- اطلاعاتی که قرار است تغییر کند مثلا ورود خروج اعضاء و یا آدرس جدید شرکت

انواع تغییرات
تغییرات در شرکت ها دارای انوع بسیاری هستند که در ادامه به چند مورد از مهم ترین آنها اشاره می نماییم
تغییر اعضای هیئت مدیره
هرگاه شرکتی تصمیم خود را با اتفاق نظر تمامی سهامداران و شرکا به تغییرات درتعداد اعضای هیئت مدیره شرکت خود بگیرد باید یک صورتجلسه ای به صورت کاملا قانونی که به تایید تمامی اعضا رسیده باشد تنظیم کرده و آن را به ثبت برسانند.
تغییر آدرس شرکت
تغییر آدرس شرکت عموما از مورد استفاده ترین نوع تغییرات می باشد، تغییر آدرس گاهی از یک مرجع ثبتی به مرجع ثبتی دیگر است (مثلاً از تهران به تبریز) که در اینصورت شماره ثبت شرکت تغییر میکند و گاهی ثبت تغییر آدرس شرکت در یک مرجع ثبتی ثابت اتفاق میافتد (مثلاً از نیاوران به تجریش) که در این حالت شماره ثبت تغییری نمیکند.
در نظر داشته باشید که اگر حتی مکان شرکت را هیچ تغییری نمیدهید ولی باید کدپستی مکان شرکت خود را اصلاح کنید و تغییر دهید و باید اقدام به تنظیم صورتجلسه مربوطه و ثبت آن در اداره ثبت شرکتها نمایید.
تغییر در اساسنامه شرکت
شرکت های تجاری اصولاَ برای مدت طولانی تشکیل می شوند و در طول حیات شرکت اوضاع و احوالات حاکم بر آن به طور دائم تغییر می کند. از طرفی دیگر، اغلب مواد اساسنامه شرکا از روی مواد قانون تنظیم می شود که در صورت تغییر قانون، مواد اساسنامه نیز باید تغییر کند، برای آنکه شرکت بتواند خود را با تحولات اقتصادی داخل و خارج آن تطبیق دهد، باید چهارچوب اولیه ای را که برای فعالیت اقتصادی-تجاری خود در نظر گرفته است را در قالب صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت تغییر دهد.
تغییر نام شرکت
تغییر نام شرکت از مواردی است که در طول زمان بعد از ثبت شرکت ممکن است با آن مواجه شوید. یعنی به هر دلیلی تصمیم به تغییر نام شرکت گرفته باشید که در زمان ثبت نام برای شرکت خود با فعالیت مورد نظر انتخاب نموده بوده اید.
تغییر سرمایه شرکت
تغییر سرمایه اولیه شرکت امری است که هر شرکت در شرایطی خاص نیاز به انجام آن دارد، یکی از خصوصیت های عمده ی سرمایه ی شرکت ثابت بودن آن است. یعنی از مبلغی که به عنوان سرمایه در اساسنامه آورده می شود نمی توان برداشت کرد، زیرا سرمایه ی شرکت تضمین طلب طلبکاران آن است و شرکا نمی توانند از سرمایه برداشت نمایند و از میزان آن بکاهند، ضمن اینکه مجبور نیستند بر میزان سرمایه شرکت بیفزایند در طول حیات شرکت ممکن است شرایطی پیش آید و افزایش یا کاهش سرمایه ضرورت یابد.
تغییر موضوع فعالیت شرکت
فعالیتی که در یک شرکت انجام می شود مشخص کننده موضوع آن است. در حقیقت موضوع شرکت مشخص کننده هدف فعالیت شرکت می باشد. موضوع شرکت کلیه امور تجاری و غیر تجاری را زیر نظر دارد.
اگر پس از بررسی اعضای شرکت به این نتیجه برسند که موضوع شرکت باید تغییر کند و یا نیاز به تصحیح آن می باشد، میتوانند موضوع شرکت را تغییر دهند.
تغییر نوع شرکت
تمامی شرکت ها می توانند در صورت نیاز نوع شرکت را نیز تغییر دهند به عنوان مثال شرکت را در قالب مسئولیت محدود ثبت کرده اید و پس از مدتی به دلیل محدودیت هایی که این قالب ثبتی دارد می توانید آن را به شرکت سهامی خاص و یا هر نوع شرکت دیگری تغییر دهید.