آیا به ثبت شرکت فکر میکنید اما هنوز از تصمیم خودتان مطمئن نیستید؟! روند ثبت شرکت برایتان مبهم است؟ نگران نباشید! در این نوشته با نکات پیرامون ثبت شرکت بیشتر آشنا شوید تا با خیال آسوده بتوانید تصمیم درستی بگیرید.
تمامی افراد برای رسمیت بخشیدن به فعالیت های تجاری خود می بایستی اقدام به ثبت شرکت نمایند به جهت این امر می بایستی شروع فعالیت خود را در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسانند تا دارای شخصیت حقوقی شوند، اداره ثبت شرکت ها و موسسات تجاری مرجعی است جهت نظارت بر اشخاص حقوقی در ایران.
مرجع ثبت شرکت ها در تهران ” اداره ثبت شرکت ها ” که از اداره ثبت اسناد املاک است ، می باشد و در خارج از تهران ” اداره ثبت اسناد و املاک کشور ” مرکز اصلی شرکت و نقاطی که اداره یا دایره ثبت اسناد وجود ندارد.
در ادامه، به توضیحات کامل راجب ثبت شرکت های تجاری خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است ،چنانچه در هر یک از مراحل ثبت شرکت با مشکل مواجه شدید می توانید با کارشناسان ثبتی مجموعه ثبتیک ارتباط بگیرید و ادامه کار ثبتی خود را با حداقل هزینه به آنها ارجاع دهید.
بهتر است در ثبت شرکت های تجاری صبور باشید. زیرا فرآیند تاسیس شرکت کار ساده ای است اما پیچیدگی های خاص خود را دارد؛
اما پس از تاسیس، با تکالیفی قانونی مواجه هستید که ممکن است تا پیش از ثبت شرکت، اسمی هم از آنها نشنیده باشید! پس اگر در آغاز راه مشارکت و شروع کسبوکارتان هستید، کمی صبر کنید تا این نهال نوجوان کمی جان بگیرد! در ابتدای راه، احتمال شکست و کندی برنامه ریزی را طبیعی بدانید و با تصمیمی بهجا، زحمت انحلال شرکت را از سرتان رد کنید. در واقع باید زمانی به ثبت شرکت فکر کنید که:
- کسبوکارتان محصول یا خدماتی برای فروش و ارائه داشته باشد و از مراحل ایدهپردازی گذشته باشد.
- نهال کسب وکارتان به حدی از بلوغ رسیده باشد تا بتواند به تکالیف خود در برابر قانون عمل کند.
- قصد شریک شدن با افراد و به رسمیت شناختن این شراکت را داشته باشید
نکته دوم: به موقع ثبت کنید و اعتماد بخرید!
در ثبت شرکت نه عجله رواست و نه تنبلی! باید در زمان بهینه به سراغ تاسیس شرکت بروید. اگر کسبوکار شما از آب و گل درآمده و تمام جوانب را برای آین کسب و کار سنجیده اید، نباید تاسیس شرکت را به تاخیر بیندازید. این کار میتواند در معاملات و نوشتن قراردادهای کاری، شما را با مشکل مواجه کند. وقتی که مشخصات ثبتی ندارید، در بیشتر موارد نمیتوانید اعتماد مشتریان و سرمایهگذاران را جلب کنید و برای برند و محصولتان تبلیغ کنید. پس برای جذب اعتبار و رشد کسبوکارتان، اقدام به ثبت شرکت کنید.
به طور خلاصه برای رسمیت بخشیدن به کسب و کاری که در آن حرفه دارید و رسمیت بخشیدن به شراکت خودتان با افراد دیگر لازم است ثبت شرکت انجام دهید و از مزایای آن مانند اعتبار دهی به جهت عقد قرارداد های مناسب با سایر شرکت ها و یا سازمان های دولتی همچنین اعتماد بیشتر برای مشتریان خود و افزایش درآمد بیشتر استفاده نمود.
انواع شرکت ها در ایران
قبل از ثبت شرکت لازم است آگاهی لازم راجب انواع شرکت ها و تفاوت آنها با یکدیگر را داشته باشید. که اکثر شرکت های تجاری در ایران از نوع شرکت های سهامی خاص و مسئولیت محدود هستند.
سمت افراد در شرکت ها
سمت ها در شرکت ها انواع بسیاری دارند ولی معمولا مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره در تمام آنها یکسان است در شرکت های سهامی خاص لازم است که حتما ۵ نفر عضو وجود داشته باشد که عبارت اند از:
- رئیس هیئت مدیره
- مدیرعامل
- نائب رئیس هیئت مدیره
- بازرس اصلی
- بازرس عل البدل
که این سمت ها می توانند با یکدیگر نیز ترکیب شوند مثلا مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره ، نائب رئیس و عضو هیئت مدیره و …
شما میتوانید در رابطه با مسئولیت اعضا هیئت مدیره در لینک نیز بیشتر بدانید.
بهتر است برای هوشیاری بیشتر در رابطه با پلمپ دفاتر و کد اقتصادی و مواردی که در منو ثبت شرکت و مقالات آن دسته وجود دارد را مطالعه نمایید.